Taxilerarendag 2018

Op woensdag 23 mei en donderdag 31 mei 2018 organiseert Sociaal Fonds Taxi (SFT) samen met Stichting TX-Keur (STX) twee Taxilerarendagen met als thema: Een bedrijfsopleidingsplan en lesplan maak je zo! Graag ontmoeten wij u op één van deze dagen. 

Bent u TX-taxileraar? Dan is het volgen van nascholing verplicht. Door het bijwonen van deze dag kunt u aan deze verplichting voldoen. Maar ook als u geen TX-taxileraar bent, en wel opleidingsactiviteiten doet, is deze dag absoluut interessant!

Wat gaan we doen?

Als taxileraar heeft u de verantwoordelijkheid om een kwalitatief goede opleiding te verzorgen. Tijdens de Taxilerarendagen gaan we aan de slag met het verbeteren van uw competenties en vaardigheden om les te geven. Tijdens het plenaire gedeelte geven we u actualiteiten en opleidingscijfers uit de branche. In de workshops daarna kunt u kiezen voor ‘Hoe maak ik een opleidingsplan?’, ‘Hoe varieer ik mijn lesplan?’ of kunt u kiezen voor praktijkvoorbeelden van collega-bedrijven of een workshop over de eisen van TX-Keur. Uiteraard zijn er gedurende de dag volop mogelijkheden om ervaringen uit te wisselen met collega deelnemers.

Uit de vier workshops kunt u via het aanmeldformulier uw voorkeur voor drie workshops aangeven.

Programma

9.30 Welkomstwoord
9.40 Plenaire gedeelte
10.30 Uitleg workshoprondes
10.40 Pauze
11.00 Workshopronde 1
12.30 Lunch
13.15 Workshopronde 2
14.45 Workshopronde 3
16.15 Plenaire Terugkoppeling

Workshops (1,5 uur) 

A. Hoe maak je een bedrijfsopleidingsplan? 
Inhoud: Tijdens deze workshop komen alle belangrijke onderdelen die thuishoren in een bedrijfsopleidingsplan (sjabloon TX-Keur) aan de orde. Ook (toekomstige) arbeidsmarktontwikkelingen komen aan bod. Aan de hand van een praktijkcasus maak je een vertaling naar de beroepspraktijk.

Uitgevoerd door: Swaan Smit, CED-groep

B. Hoe varieer ik in mijn lesplan?
Inhoud: Hoe zorg je dat je les blijft hangen bij de deelnemers aan je training? Hoe motiveer je deelnemers aan je training? Hoe geef je feedback en hoe zorg je ervoor dat deelnemers naar elkaar luisteren en van elkaar leren? Welke didactische werkvormen kunnen hierbij ondersteunen? Wanneer zet ik wat in en waarom?

Uitgevoerd door: Rob van den Biggelaar


C. Wat ‘moet’ er van TX-Keur?
Inhoud: Wat moeten we de chauffeurs nu precies leren? Wat vindt TX dat we moeten doen? Mag ik een cursus geven die niet in de bouwstenen van TX-Keur staat? Dit zijn vragen die TX heel regelmatig krijgt van opleiders, trainers en leraren. Antwoorden op deze vragen komen aan bod in deze workshop.

Uitgevoerd door: TX-Keur


D. Masterclass best practices; drie voorbeelden uit de praktijk
Inhoud: drie bedrijven (van verschillende grootte en met verschillende budgetten) presenteren hoe zij, hun bedrijfsopleidingsplan maken en uitvoeren.

Uitgevoerd door: drie taxibedrijven met praktijkervaring

Wanneer en waar?

Om iedereen voldoende in de gelegenheid te stellen aanwezig te zijn, hebben we gekozen voor twee bijeenkomsten op verschillende locaties. De Taxilerarendagen staan gepland op:

• Woensdag 23 mei, regio zuid, Hotel Prinsen in Vlijmen
• Donderdag 31 mei, regio noord, Hotel Zwartewater in Zwartsluis

Meld u snel aan!

U kunt uzelf online inschrijven voor een bijeenkomst naar keuze via het aanmeldformulier. Deelname aan de Taxilerarendag is gratis. Het aantal plaatsen is echter beperkt. Schrijf u daarom snel in, dan weet u zeker dat u er bij bent. Uiterlijk een week van tevoren ontvangt u een bevestiging van uw deelname. 

Mocht het maximum aantal deelnemers bereikt zijn, dan kunnen we u op de wachtlijst plaatsen en/of in overleg voor de andere regio kiezen. Indien er afmeldingen zijn, wordt u benaderd of u nog deel wilt nemen in de regio van uw eerste keuze.

Let op! Mocht u zichzelf aanmelden en onverhoopt toch niet aanwezig kunnen zijn, dan horen wij dat graag zo spoedig mogelijk. Wij kunnen dan een andere deelnemer op de wachtlijst benaderen.

 Naar boven