Internetcursus ‘Zittend ziekenvervoer’De cursus is gericht op taxichauffeurs die patiŽnten naar een ziekenhuis of behandelcentrum vervoeren voor nierdialysebehandeling, radiotherapiebehandeling of chemotherapiebehandeling. Of het zijn patiŽnten die blind, slechtziend of afhankelijk van een rolstoel zijn. In de cursus leert de chauffeur hoe hij met deze doelgroepen om kan gaan. 

 >> Naar de internetcursus

Voorheen was deze cursus alleen gericht op het vervoer van nierdialyse-patiŽnten. Hij is sinds maart 2017 geactualiseerd en breder opgezet. De cursus kan gebruikt worden als voorbereiding voor een thematisch werkoverleg of een bedrijfstraining, bijvoorbeeld voor trainingen die vanuit TX Keur zijn voorgeschreven.

Voor wie?

De SFT cursus Zittend Ziekenvervoer is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij het uitvoeren van het vervoer van bovengenoemde doelgroepen. De cursus is gericht op taxichauffeurs, maar biedt ook anderen zoals planners en centralisten achtergrondinformatie over het wel en wee van deze passagiers.

Wat leert de chauffeur?

De chauffeur die deze cursus volgt is zich bewust van de problemen waar genoemde passagiers mee te maken hebben. Daardoor is hij beter in staat zijn gedrag aan te passen aan de wensen en mogelijkheden van de passagier. De cursus wordt afgesloten met een eenvoudige toets waaraan, als bewijs van deelname, een certificaat (pdf) is verbonden.

Eis van de opdrachtgever

Wanneer de opdrachtgever van het zittend ziekenvervoer eisen stelt aan de opleiding van de chauffeurs kan deze cursus, in combinatie met de interne bedrijfstraining, een deel van het antwoord zijn op de gestelde eis.

Zie ook:

 Naar boven