Cursus preventiemedewerker

Wist u dat het wettelijk verplicht is een preventiemedewerker in dienst te hebben? Een preventiemedewerker ondersteunt de werkgever bij de zorg voor de dagelijkse veiligheid, gezondheid en arbeidsomstandigheden. Hij heeft kennis van de arbeidsrisico’s van de organisatie en weet welke preventieve maatregelen genomen moeten worden. Zo kunt u onnodig verzuim en ongevallen voorkomen. Om werkgevers en werknemers in de taxibranche op te leiden organiseert Sociaal Fonds Taxi de cursus Preventiemedewerker. Deze vernieuwde cursus wijst deelnemers de weg binnen de arbocatalogus.

Voor wie

De cursus is geschikt voor aankomend preventiemedewerkers en voor preventiemedewerkers die hun kennis weer op peil willen brengen. Verder voor iedereen die geÔnteresseerd is in arbo, veiligheid, gezondheid en preventie.

Inhoud van de cursus (1 dag)

De cursus Preventiemedewerker bestaat o.a. uit de volgende onderwerpen:

  1. Samenvatting Arbowet en functie preventiemedewerker
  2. Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E)
  3. Arbocatalogus Taxibranche
  4. Niet-werkgerelateerde risico’s en oplossingen

U krijgt ter voorbereiding een korte oriŽntatieopdracht over de Arbowetgeving, de RI&E en de werkzaamheden preventiemedewerker. Verder wordt u al enigszins wegwijs gemaakt in de taxibranche-instrumenten die via SFT beschikbaar zijn. Dit geeft meer ruimte om op de cursusdag zelf een interactief progamma te bieden.

Na afloop van de cursus ontvangt u het certificaat Preventiemedewerker.

Cursusdata 2015

 Datum   Tijd  Locatie
nog niet bekend - -

 

Momenteel hebben wij geen cursussen gepland. Heeft u interesse, vult u dan het aanmeldformulier in. Zodra nieuwe data bekend zijn, zullen wij contact met u opnemen.

Sociaal Fonds Taxi berekent slechts een deel van de totale kosten door aan deelnemers. Hierdoor kunnen wij de cursus aanbieden voor slechts 50,- euro (excl. BTW) per deelnemer.

Zodra er een datum is gepland, sturen wij u een factuur. Het bedrag dient uiterlijk 10 dagen voor aanvang van de cursus betaald te zijn.


>> Aanmelden

 Naar boven