'Internetcursus 'Omgaan met agressie in de taxi'

In deze internetcursus leert u hoe u met een agressie-incident kunt omgaan. De diverse vormen van agressie komen aan bod, zodat u ze op tijd herkent. De filmpjes zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen en laten u zien hoe u kunt handelen. En hoe gaat u om met bepaalde doelgroepen? Deskundigen geven u tips uit de praktijk. Investeer een uurtje van uw tijd, doe mee aan de toets en u bent weer helemaal op de hoogte. Want het is belangrijk dat u goed voorbereid op weg gaat.

> Start de internetcursus 'Omgaan met agressie in de taxi'

Sociaal Fonds Taxi heeft de oude internetcursus ‘veilig in de taxi’ in januari 2016 in een nieuw jasje gegoten. De informatie en de filmpjes zijn afgestemd op het doelgroepenvervoer. Het accent ligt nu minder op het straattaxivervoer.

Voor wie

Deze cursus is een must voor alle medewerkers in het taxivervoer. Zowel de chauffeur als de medewerker op kantoor kan met agressie te maken krijgen. Ook is het belangrijk dat op kantoor de opvang en nazorg geregeld is na een agressie-incident.

Inhoud van de cursus

Als chauffeur kunt u vervelende situaties vaak voorkomen door uw eigen handelen. Aan de hand van filmpjes over praktijksituaties leggen deskundigen u uit hoe u dit aanpakt. De getoonde situaties zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen. Hiervoor is veel gesproken met betrokkenen en hulpverleners.

Er zijn diverse vormen van agressie, deze leert u herkennen. U krijgt uitleg over de manieren waarop u met agressie om kunt gaan. Het is daarbij belangrijk dat daders weten en voelen dat zij een grens zijn over gegaan. Maar waar ligt die grens? Dat leert u in deze internetcursus.

Verder geven deskundigen tips hoe je als chauffeur met de verschillende doelgroepen in het vervoer om kan gaan. En hoe regelt u de opvang en nazorg van collega’s die met agressie te maken hebben gekregen? In de bibliotheek vindt u diverse filmpjes met antwoorden op deze vraag. Bovendien maakt de cursus u bekend met wet- en regelgeving.

Resultaat

De cursist wordt zich bewust van de lastige situaties waar hij mee te maken kan krijgen. Hij raakt gedurende de cursus bekend met de diverse vormen van agressie, de wetgeving en de manieren waarop hij kan handelen.

Deelnemers sluiten de internetcursus af met een korte toets. Bij goed gevolg krijgen zij een certificaat per e-mail toegestuurd.

 Naar boven