Training voor taxileraren

In de Cursus Leerlingenvervoer maakt de taxichauffeur kennis met het specifieke gedrag van leerlingen in het leerlingenvervoer. En hij leert wat een passende aanpak is. Leraren die deze cursus willen geven, worden eerst door Sociaal Fonds Taxi getraind.

Sociaal Fonds Taxi heeft het cursusmateriaal samen met de gemeenten Rotterdam, Utrecht en Eindhoven, scholen, ouders, chauffeurs en vervoerders ontwikkeld.

Voor wie

De training is bedoeld voor:

  • medewerkers van taxibedrijven die de Cursus Leerlingenvervoer intern willen gaan geven.
  • leraren van opleidingsinstituten die de Cursus Leerlingenvervoer in hun opleidingsprogramma op willen nemen.

Toelatingseisen

Deelname aan de cursus is mogelijk voor taxileraren die minimaal aan één van de volgende eisen voldoen:

  • de opleiding Taxileraar hebben afgerond
  • als taxileraar geregistreerd staan bij TX-Keur
  • ervaring als trainer voor de taxibranche hebben opgebouwd bij opleidingsintituten/ verkeersscholen

Inhoud van de training

Tijdens de training Leerlingenvervoer leert u hoe de Cursus Leerlingenvervoer kunt overbrengen aan taxichauffeurs. U ontvangt achtergrondinformatie over de verschillende typen leerlingen, bronnen waaruit u kunt putten, uitleg over verschillende werkvormen en diverse pedagogisch-didactische aanpakken. Daarnaast is er aandacht voor het organiseren van intervisiebijeenkomsten voor taxichauffeurs binnen het Leerlingenvervoer. Na afloop van de training ontvangt u het lesmateriaal met filmfragmenten om de cursus te kunnen geven.

Trainingsdata

Momenteel hebben wij geen trainingen gepland. Heeft u interesse in deze training? Vul dan het aanmeldformulier in. Zodra nieuwe data bekend zijn, zullen wij contact met u opnemen. De training bestaat uit 1 dagdeel. Maximum aantal deelnemers: 20.

Kosten en aanmelden

De kosten voor de training bedragen voor:

  • taxileraar van een taxibedrijf: 75,- euro
  • taxileraar van een opleidingsinstituut: 250,- euro. Iedere volgende deelnemer van hetzelfde opleidingsinstituut betaalt slechts 75,- euro.

Genoemde bedragen zijn excl. BTW.

>>Aanmelden

 


 Naar boven