Cursus Leerlingenvervoer

In de Cursus Leerlingenvervoer maakt de taxichauffeur kennis met het specifieke gedrag van leerlingen in het leerlingenvervoer. En hij leert wat een passende aanpak is. Sociaal Fonds Taxi traint taxileraren die deze cursus gaan geven aan chauffeurs. De cursus is een vervolg op de Introductiecursus Leerlingenvervoer die chauffeurs via internet kunnen volgen.

Chauffeurs kunnen de cursus volgen binnen het eigen bedrijf, of bij een gekwalificeerd opleidingsinstituut. U kunt hier lezen waar u informatie vindt over opleiders die de cursus geven en wat de inhoud van de cursus is.

Hoe weet ik waar ik de cursus kan volgen?

De cursus wordt verzorgd door taxileraren die door SFT zijn getraind. Zij kunnen de cursus verzorgen binnen het eigen taxibedrijf of bij een opleidingsinstituut. 
Contactgegevens vindt u in het register taxileraren. In de lijst staat aangegeven of de taxileraar ook extern opleidingen verzorgt.

Inhoud van de cursus

De cursus gaat in op:

  • de belangrijkste kenmerken van  beperkingen en stoornissen van leerlingen in het leerlingenvervoer. Zoals autisme, ADHD, epilepsie of een visuele beperking.
  • de oorzaken van het gedrag van deze kinderen, zodat de chauffeur dat gedrag kan begrijpen
  • oplossingen voor de aanpak van deze leerlingen binnen verschillende situaties.

De cursus is interactief en biedt:

  • nieuw ontwikkeld cursusmateriaal, met filmfragmenten van praktijksituaties
  • veel aandacht voor eigen ervaringen, oplossingen en tips

Na afloop van de cursus weet u hoe u het gedrag van de leerlingen positief kunt beļnvloeden. Dit zorgt voor veiliger vervoer en kinderen die op school en thuis beter in hun vel zitten.

Opzet van de cursus

De cursus bestaat uit twee delen. Elk deel duurt maximaal 2,5 uur met minimaal een week ertussen. Er is daardoor voldoende tijd om het geleerde in de praktijk te brengen en ervaringen te bespreken. De groep bestaat uit maximaal 15 deelnemers. Hierdoor is het delen van ervaringen en de interactie het meest optimaal.
 

 Naar boven