Free Learning

'Gezond werken in de Taxi'

De nieuwe Free Learning module 'Gezond werken in de Taxi' is een mooie digitale verfilming van de belangrijkste onderdelen uit het Rugboekje. In deze internetcursus komt u meer te weten over de belangrijkste richtlijnen om lichamelijke klachten zoveel mogelijk te voorkomen.

>> Direct naar de Free Learning module 'Gezond werken in de Taxi'

In navolging van het succesvolle Rugboekje heeft SFT nu de informatie van de Praktijkrichtlijnen Fysieke Belasting verwerkt in een online training. Aan de hand van
16 vragen kunnen taxichauffeurs iets leren over het voorkomen van klachten aan rug, nek en schouders. Deze Free Learning lijkt misschien op een toets waarbij je beoordeeld wordt op je kennis, maar het gaat er met name om dat je er iets van leert. Aan het eind kan je een certificaat printen als je voldoende vragen goed hebt beantwoord.

Voor wie

Deze internetcursus is bedoeld voor alle werkgevers en werknemers in de taxibranche.

Video's

Het taxivak is vaak zwaarder dan je in eerste instantie denkt. De aard van de werkzaamheden kan zorgen voor fysieke overbelasting. In samenwerking met bewegingswetenschapper drs. Nico Knibbe heeft SFT nu video's gemaakt over de meest voorkomende oorzaken van rug-, nek- en schouderklachten in de taxibranche. Aan bod komen onderwerpen zoals het instellen van je stoel, het slim rijden met een rolstoel en bagage tillen. De video's zijn verwerkt in de Free Learning module. Daarnaast zijn ze ook als losse video's te bekijken op het YouTube kanaal van Sociaal Fonds Taxi. Taxileraren kunnen de video's dan ook in hun eigen lesmateriaal opnemen.

 Naar boven