Training ‘FinanciŽle problemen op de werkvloer’

Het aantal werknemers met schulden groeit. In de taxibranche ligt dit aantal ruim boven het landelijk gemiddelde. En werknemers nemen die problemen mee naar hun werk. Loonbeslagen, verzoeken om een voorschot: mogelijke signalen dat uw werknemer financiŽle problemen heeft. Problemen die ook gevolgen kunnen hebben voor de werkvloer, zoals verzuim, concentratieproblemen of zelfs fraude. Hoe herkent u een werknemer met financiŽle problemen en wat kunt u als werkgever doen om erger te voorkomen?

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor P&O’ers, leidinggevenden en preventiemedewerkers die op zoek zijn naar handvatten om als werkgever adequaat om te gaan met schulden en deze te voorkomen. Maar ook voor anderen binnen het bedrijf die met deze problematiek te maken hebben, is deze training interessant.

Door wie?

De training wordt gegeven door Natasja Popma, Financieel coach bij Stach en Sammen CoŲperatie U.A., Nibud-coach en trainer bij Nibud.

Inhoud

Aan de orde komen de oorzaken en gevolgen van financiŽle problemen voor werknemer ťn werkgever. De opbouw is als volgt:
• signaleren van financiŽle problemen van werknemers;
• loonbeslag en de gevolgen;
• wel of niet een voorschot of lening verstrekken als de werknemer daarom vraagt;
• wat de werknemer zelf kan doen aan het oplossen van zijn financiŽle problemen en hoe u als werkgever daarbij kunt helpen;
• voorkomen van financiŽle problemen.

Leerresultaten

• U kent de oorzaken en gevolgen van financiŽle problemen voor werknemer ťn werkgever.
• U kunt financiŽle problemen van werknemers signaleren.
• U weet wat de werknemer zelf kan doen aan het oplossen van zijn financiŽle problemen en hoe u als werkgever daarbij kunt helpen.

Planning en locatie

 Datum  Tijd  Locatie
maandag 18 mei 2015  13.00 - 17.00 uur  Nieuwegein

 

Bij de training inbegrepen:

• Certificaat
• Werkmap, inclusief handouts, pen en rekenmachine

Kosten & aanmelden

Sociaal Fonds Taxi berekent slechts een deel van de totale kosten door aan deelnemers. Hierdoor kunnen wij de training aanbieden voor slechts € 50,- (excl. BTW) per deelnemer. U kunt zich opgeven voor de training via het aanmeldformulier. Het maximum aantal deelnemers is 15.

Na ontvangst van uw inschrijving sturen wij u een factuur. Het bedrag dient voor aanvang van de training ontvangen te zijn op het rekeningnummer van Sociaal Fonds Taxi.

Meer weten?

U kunt contact opnemen met de arbo-coach, Peer Vos op nummer 0345-478 478, of per e-mail .

 Naar boven