Internetcursussen

Sociaal Fonds Taxi heeft een aantal internetcurussen ontwikkeld voor werknemers in de taxibranche. De internetcursussen zijn gratis te volgen. Ze bestaan uit filmpjes van praktijksituaties, gesproken uitleg en een toets. Door de toets te maken aan het einde van de internetcursus, kan de deelnemer een certificaat van deelname verdienen. Dit is een digitaal pdf-bestand dat per e-mail wordt verzonden. Hieronder vindt u een overzicht van alle internetcursussen op een rij.

 

Free Learning Gezond werken in de Taxi

In navolging van het succesvolle Rugboekje heeft SFT nu de informatie van de Praktijkrichtlijnen Fysieke Belasting verwerkt in een online training. Aan de hand van 16 vragen kunnen taxichauffeurs iets leren over het voorkomen van klachten aan rug, nek en schouders.
Lees meer...


Internetcursus 'Agressie'

Tijdens deze cursus leert u aan de hand van filmpjes over hoe u om kunt gaan met agressie in de taxi. Deelnemers kunnen op hun eigen tempo en in hun eigen omgeving de stof doornemen. Aan het einde maken zij een toets.
Lees meer...


Internetcursus het Rolstoel ABC

Het uitvoeren van rolstoelvervoer is een van de moeilijkste taken in de taxibranche. Er komt bijvoorbeeld veel kijken bij het juist vastzetten van de rolstoel en passagier. Sociaal Fonds Taxi heeft op basis van het door Inspectie Leefomgeving &Transport ontwikkelde voorlichtingsmateriaal een internetcursus laten maken waarin wordt ingegaan op meerdere aspecten van het rolstoel vervoer.
Lees meer...


Internetcursus ‘Zittend ziekenvervoer in de taxi’

De internetcursus 'Zittend ziekenvervoer' biedt taxichauffeurs achtergrondinformatie over het wel en wee van passagiers die regelmatig voor behandeling naar een ziekenhuis of behandelcentrum gaan.
Lees meer...


Introductiecursus

De introductiecursus Leerlingenvervoer geeft chauffeurs inzicht in de reacties en denkwijze van bijzondere kinderen die gebruik maken van taxivervoer. De cursus is gratis en kan online gevolgd worden.
Lees meer...


Lastige situaties in de taxi

De Toolkit 'Lastige situaties in de Taxi' biedt chauffeurs, werkgevers en opdrachtgevers hulpmiddelen hoe zij bij bepaalde lastige situaties en omstandigheden professioneel kunnen handelen. Het pakket vormt de landelijke leidraad voor het vervoer van een kwetsbare groep mensen. De internetcursus maakt chauffeurs door middel van filmpjes van praktijksituaties bewust van de risico's.
Lees meer...


 
 Naar boven