Aanmelden (/74,5kB)

Huisartsenchauffeurs register 

 

Vervoer voor huisartsenposten is een vak apart. Aan chauffeurs die rijden voor huisartsenposten worden steeds hogere eisen gesteld. Zo moeten ze de huisarts met grote spoed naar een patiënt rijden, soms met zwaailicht en sirene. Ook helpen chauffeurs soms bij het uitvoeren van medische handelingen. Niet iedereen kan dit zomaar doen. Daarom heeft Sociaal Fonds Taxi een certificaat in het leven geroepen voor erkende huisartsenchauffeurs. Zo bewaken wij de kwaliteit.

Huisartsenchauffeurs moeten een speciale opleiding hebben gevolgd. SFT houdt in een register bij welke chauffeurs aan de gestelde eisen voldoen. Werkgevers kunnen hun werknemers gratis registreren door het registratieformulier in te vullen. Jaarlijks ontvangen de geregistreerde huisartsenchauffeurs via hun werkgever een pas waarmee ze hun vakbekwaamheid aan kunnen tonen.

Een jaar na de introductie van het certificaat hebben al meer dan 250 huisartsenchauffeurs zich laten registreren!

Opleidingseisen

Om opgenomen te worden in het register van erkende huisartsenchauffeurs moeten de volgende opleidingen succesvol zijn afgerond:

• CCV Algemene Rijvaardigheid Huisartsenchauffeur
• CCV Bijzondere Rijvaardigheid Huisartsenchauffeur
• Medisch Assisteren en Sociale Vaardigheden Huisartsenchauffeur
• Reanimatie en AED
• Eerste Hulpverlening (EHBO)

Bijscholing

Het vakbekwaamheidcertificaat is één jaar geldig. Jaarlijks kan de chauffeur de geldigheid van het vakbekwaamheidcertificaat verlengen, door de bijscholingscursus te volgen. Eens in de vijf jaar moet de chauffeur een profcheck bij CCV afleggen. Als de chauffeur de bijscholingscursus heeft gevolgd, ontvangt hij een nieuw certificaat dat weer een jaar geldig is.

Chauffeurs zijn zelf verantwoordelijk voor het op tijd volgen van herhalingscursussen. De werkgever kan daarin sturen, omdat hij de registratie regelt. De werkgever kan bij Sociaal Fonds Taxi een overzicht van zijn geregistreerde werknemers opvragen.

Meer informatie

Voor vragen zijn wij bereikbaar op telefoonnummer: (0345) 478 473. Of stuur een e-mail naar:

Aanmelden voor het huisartsenchauffeurs register doet u via de aanmeldknop boven aan deze pagina.

 Naar boven