Downloaden (/374,9kB)

Branche in cijfers 

Onderzoek naar de branche

 

Sinds 2012 is er geen nieuw brancheonderzoek uitgevoerd. Sociaal Fonds Taxi (SFT) kijkt momenteel naar nieuwe mogelijkheden om gegevens te verzamelen. SFT liet elke 2 jaar een brancheonderzoek uitvoeren onder taxibedrijven in Nederland. Dit onderzoek werd uitgevoerd door NEA. Naast bedrijfseconomische gegevens ging de aandacht sinds 2009 ook uit naar arbeidszaken en personeelssamenstelling.  

Om een breder beeld te geven van de ontwikkelingen in de totale taxibranche werden voor dit onderzoek zowel de taxiondernemers, als de werknemers benaderd. Onderzoek vond plaats via (internet-)enquêtes en bedrijfsbezoeken. De uitkomsten werden gepubliceerd in een rapport dat u online kunt bekijken. Sinds 2003 vond dit onderzoek elke 2 jaar plaats. Tot 2008 werd het onderzoek uitgevoerd in opdracht van KNV Taxi. Zij gaven ook de publicatie ‘Kerncijfers taxivervoer’ uit. Beide activiteiten heeft Sociaal Fonds Taxi overgenomen. Vanaf 2012 verschijnt er geen apart boekje met kerncijfers meer omdat SFT het Taxibranche-onderzoek volledig online publiceert.

Rapport Taxibrancheonderzoek 2012

Download pdf (/374,9kB)

Over NEA

NEA Transportonderzoek- en opleiding B.V. is een toonaangevend kennisinstituut in de wereld van vervoer, verkeer, logistiek en infrastructuur. Zij leveren een uitgebreid pakket van diensten, waarin onderzoek, advisering en training samen het fundament vormen. Sinds 2005 maakt NEA deel uit van Panteia (voorheen EIM-RvB Groep), een nieuwe groep ondernemingen die een full service bieden in beleidsonderzoek, beleidsadvisering en marktonderzoek.

Ook interessant:

 Naar boven