Onze branche

De Nederlandse taxibranche bestaat uit de zogenaamde opstapmarkt en het doelgroepenvervoer. Zo’n 35.000 chauffeurs vervoeren de meest uiteenlopende passagiers naar de juiste plek van bestemming. Leerlingen naar school, de zakenreiziger naar Schiphol en zieken naar het ziekenhuis. Bedrijven met personeel in loondienst vallen onder de werkingssfeer van Sociaal Fonds Taxi.

De Nederlandse taxibranche kan worden verdeeld in ongeveer 8.000 ZZP chauffeurs die voornamelijk in de grote steden actief zijn. Zij houden zich bezig houden met het vervoer van particulieren, de zogenaamde opstap- en belmarkt. Daarnaast zijn er ruim 900 bedrijven met personeel in loondienst die onder de CAO Taxi vallen. Bij deze bedrijven werken in totaal 27.000 werknemers die hoofdzakelijk doelgroepenvervoer rijden. Het doelgroepenvervoer heeft met name betrekking op leerlingen, mensen met een beperking, ouderen, nierdialyse- en oncologie patiŽnten, etc.

 

Beroepscompetentieprofiel voor taxichauffeurs

Het beroepscompetentieprofiel Taxichauffeur geeft een overzicht van de benodigde vakkennis en vaardigheden van een ervaren taxichauffeur.
Lees meer...


Branche in cijfers

Hier leest u over de samenstelling van onze branche. Bijvoorbeeld hoeveel taxibedrijven er zijn in Nederland.
Lees meer...


Huisartsenchauffeurs

Huisartsenchauffeurs moeten een speciale opleiding hebben gevolgd. SFT houdt in een register bij welke chauffeurs aan de gestelde eisen voldoen.
Lees meer...


NEA-index

In opdracht van Sociaal Fonds Taxi maakt NEA jaarlijks een overzicht van de laatste gemiddelde kostenontwikkelingen voor het taxivervoer.
Lees meer...


 Naar boven