Nieuws


2011

5 juli 2011 - Persbericht TLN en KNV: Vervoerders dupe van duurdere vergunningen en digitachkaarten

Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) verwerpen de tariefsverhoging voor de vergunningen en de kaarten voor digitale tachografen (digitachkaarten) van vrachtauto’s, touringcars en taxi’s. Uitgifte-instantie KIWA wil dit jaar de tarieven tussen de 15% en 20% laten stijgen. Een forse prijsverhoging die het vervoerend bedrijfsleven veel geld gaat kosten. ‘Onbegrijpelijk’ stellen de twee organisaties. Zeker in een tijd waarin de marges op vervoer minimaal zijn en bedrijven moeite hebben om rendabel te vervoeren. TLN en KNV roepen minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu op om te kijken hoe de tariefsverhogingen kunnen worden gecompenseerd en de aanbestedingvoorwaarden kunnen worden aangescherpt om toekomstige onredelijke prijsstijgingen te voorkomen.
Lees meer...

2010

8 april 2010 - CAO SFT algemeen verbindend verklaard

Op 7 april 2010 heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de bepalingen van de CAO Sociaal Fonds Taxi algemeen verbindend verklaard.
Lees meer...

8 april 2010 - SFT maakt bedrijfsoordeel bekend

Het bestuur van SFT heeft besloten dat we in de afsluitende verklaring het bedrijfsoordeel gaan vermelden. Dit bedrijfsoordeel geeft aan in welke mate het bedrijf de CAO naleeft.
Lees meer...

1 april 2010 - Chauffeurs speciaal onderwijs op cursus

Dagblad Trouw publiceert een artikel over taxichauffeurs die de lesstof van de Cursus Leerlingenvervoer toepassen in de praktijk. En taxileraar Botterhuis geeft uitleg.
Lees meer...

29 maart 2010 - Arbocatalogus taxivervoer goedgekeurd

De Arbeidsinspectie heeft de arbocatalogus getoetst en goedgekeurd. Zij gebruikt de catalogus als uitgangspunt voor inspecties in de branche.
Lees meer...

24 maart 2010 - SFT-register taxileraren on-line

SFT registreert alle taxileraren die hebben deelgenomen aan de training voor de Cursus Leerlingenvervoer. Taxibedrijven die een trainer nodig hebben voor deze cursus kunnen dit register nu on-line raadplegen.
Lees meer...

2009

26 augustus 2009 - Nieuws


Lees meer...

 Naar boven