Vervoer voor huisartsenposten is een vak apart. Aan chauffeurs die rijden voor huisartsenposten worden steeds hogere eisen gesteld. Zo moeten ze de huisarts met grote spoed naar een patiënt rijden, soms met zwaailicht en sirene. Ook helpen chauffeurs soms bij het uitvoeren van medische handelingen. 

Huisartsenchauffeurs moeten een speciale opleiding hebben gevolgd op het gebied van rijvaardigheid, medisch assisterend handelen, etc. SFT houdt in een register bij welke chauffeurs aan de gestelde eisen voldoen. Werkgevers kunnen hun werknemers gratis registreren door het registratieformulier in te vullen. Jaarlijks ontvangen de geregistreerde huisartsenchauffeurs via hun werkgever een pas waarmee ze hun vakbekwaamheid aan kunnen tonen.

Hoewel nagenoeg alle HAP vervoerders hun chauffeurs laten scholen, zijn examens en de registratie in het register op basis van vrijwilligheid. 

Bijscholing

Het vakbekwaamheidscertificaat is één jaar geldig. Jaarlijks kan de chauffeur de geldigheid van het vakbekwaamheidscertificaat verlengen, door de bijscholingscursus te volgen. Eens in de vijf jaar moet de chauffeur een profcheck bij CCV afleggen. Als de chauffeur de bijscholingscursus heeft gevolgd, ontvangt hij een nieuw certificaat dat weer een jaar geldig is.

Chauffeurs zijn zelf verantwoordelijk voor het op tijd volgen van herhalingscursussen. De werkgever kan daarin sturen, omdat hij de registratie regelt. De werkgever kan bij Sociaal Fonds Taxi een overzicht van zijn geregistreerde werknemers opvragen.

Meer informatie

Voor vragen zijn wij bereikbaar op telefoonnummer: (0345) 478 473. Of stuur een e-mail naar: info@sociaalfondstaxi.nl

Aanmelden voor het huisartsenchauffeurs register doet u via dit aanmeldformulier.