Voorkomen is beter dan…..

Graag nodigen wij u uit om in november deel te nemen aan de jaarlijkse Preventiedag. De Preventiedag vindt plaats op twee verschillende locaties in het land: op 15 november in regio Zuid (Raamsdonksveer) en op 21 november in regio Noord (Epe/Zwolle). Nieuw dit keer is dat we de dagen voor zowél de taxibranche als de touringcarbranche organiseren.

Voorkomen van schade aan de gezondheid van werknemers is beter dan onnodige kosten door verminderde inzetbaarheid of productiviteitsverlies. En welk effect heeft uw persoonlijke leiderschap? En hoe gaat u om met ongewenst gedrag op de werkvloer? Geen idee hoe u dit allemaal aanpakt? Kom dan naar de Preventiedag. Hier krijgt u tips hoe uw medewerkers duurzaam inzetbaar blijven. Dit jaar organiseren we samen met FSO (Fonds Scholing en Ordening voor het Besloten Busvervoer) de Preventiedag. Bent u er ook bij?

Voor wie

De Preventiedag is interessant voor werkgevers, preventiemedewerkers, P&O’ers, KAM-medewerkers,  leidinggevenden, leden van een personeelsvertegenwoordiging, etc. uit de touringcarbranche én de taxibranche. Iedereen die geïnteresseerd is in de actuele ontwikkelingen op het gebied van arbo- en verzuimbeleid, duurzame inzetbaarheid, sociale wetgeving, etc. is van harte welkom!

Programma

Er is gekozen voor een (‘filemijdend’) middag-/avondprogramma van 14.30 tot 19.00 uur met een eenvoudige maaltijd.

Op beide dagen ziet het programma er als volgt uit:

14:30 – 15:00 uur Inloop
15:00 – 15:45 uur Plenair programma
15:45 – 16:00 uur Pauze
  Workshopprogramma: 
16:00 – 16:45 uur Ronde 1
16:45 – 17:30 uur Ronde 2
17:30 – 18:15 uur Maaltijd
18:15 – 19:00 uur Ronde 3
19:00 uur Einde/netwerkborrel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plenair programma

Aan het begin van het programma besteden we aandacht aan de volgende onderwerpen:

  1. Inleiding/actualiteiten Bus/Taxi
  2. ESF-Vitaliteitsproject ‘Gezond, veilig en vitaal in het hoogseizoen’ (Coronel Instituut)
  3. ESF-Subsidieproject Duurzame Inzetbaarheid 2018-2021

De opzet van het programma heeft een informatief karakter, maar biedt daarnaast ook voldoende ruimte voor het uitwisselen van ervaringen met andere collega deelnemers. Kortom, echt een bijeenkomst die u niet mag missen!


Workshops

Er worden 3 workshops gegeven over de volgende onderwerpen:

Workshop 1: 

Hoe voorkomt u ongewenst gedrag op de werkvloer? (I-SZW)

Aan bod komen: Wat is ongewenst gedrag, wat zijn de gevolgen, hoe herkent u het, en hoe maakt u het bespreekbaar. Wat moet er van de overheid geregeld zijn binnen een onderneming en hoe doet u dat?

Workshop 2:

Hoe voorkomt u vitaliteitsverlies? Makkelijk meer bewegen. (Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid)

Aan bod komen: Het beroep als chauffeur kent veel uitdagingen als het aankomt op vitaliteit. In deze workshop leert u hoe iemand met een zittend beroep toch eenvoudig aan zijn fysieke vitaliteit kan werken.

Workshop 3:

Hoe voorkomt u dat medewerkers gezondheidsschade oplopen? Door goed voorbeeld!

Aan bod komen:  Hoog ziekteverzuim, toename in werkstress en leefstijl-gerelateerde ziektes en een lage betrokkenheid. Veel organisaties herkennen dat de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers onder druk staat. Recent wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de manier van leidinggeven bepalend is voor vitaliteit van de onderneming. Maar hoe doe je dat?


Data en locaties

De Preventiedag vindt plaats op de volgende data en locaties:

  • donderdag 15 november: regio Zuid (Raamsdonksveer)
  • woensdag 21 november: regio Noord (Epe-Zwolle)


Aanmelden

Wilt u er graag bij zijn? Dan kunt u zich online inschrijven en neemt u deel aan het gehele programma inclusief alle workshops. Deelname aan de Preventiedag is gratis. U kunt uzelf inschrijven via het aanmeldformulier. Per locatie kunnen maximaal 50 personen deelnemen. Vol = vol. Schrijf u daarom snel in. Dan weet u zeker dat u er bij bent. Uiterlijk een week van tevoren ontvangt u een bevestiging van uw deelname.

Let op. Mocht u zich aanmelden en onverhoopt toch niet aanwezig kunnen zijn, dan horen wij dat graag zo spoedig mogelijk. Wij kunnen dan een andere deelnemer op de wachtlijst benaderen.

 

> Aanmelden