Een gezondere taxibranche

Een goede gezondheid krijg je meestal niet cadeau. Daar moet je actief wat voor doen. Sociaal Fonds Taxi werkt samen met het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) om te zorgen voor een gezondere taxibranche. Uit onderzoek van TNO in 2008 blijkt dat het verzuimcijfer in de taxibranche  in 2008 met 5,3% een stuk hoger lag dan het landelijk gemiddelde van 4,3%. Tijd om in actie te komen.

Taxichauffeur is een zittend beroep. Weinig beweging, gecombineerd met een´ongezonde´ leefstijl, kan leiden tot gezondheidsrisico´s zoals overgewicht en vaak ook tot verzuim. Daarnaast is bijna de helft van alle taxichauffeurs ouder dan 50 jaar, inclusief de nieuwe instromers. Dit betekent voor de taxibranche een groeiend aantal oudere werknemers de komende jaren. SFT wil graag dat medewerkers inzetbaar blijven in de branche en dat ze gezond en fit ouder worden.

Het project ‘Gezond aan het Stuur’ biedt taxibedrijven en hun chauffeurs tips, advies en goede voorbeelden voor een gezonde werk- en leefstijl. Uiteindelijk willen NISB en SFT bereiken dat taxibedrijven gezondheidsbeleid gaan toepassen en verankeren in hun bedrijfsbeleid.

Lees verder voor nuttige tips en advies:

 Naar boven