Rolstoelen duwen, passagiers helpen bij het in- en uitstappen en bagage tillen. Als chauffeur belast u uw lichaam meer dan u denkt. Dat hoeft geen probleem te zijn. Maar door een verkeerde tilhouding of een stoel die niet goed is ingesteld, kunt u op den duur lichamelijke klachten krijgen. Soms kunnen die zelfs tot verzuim leiden. Met de volgende oplossingen en richtlijnen kunt u fysieke overbelasting voorkomen. En nagaan of er binnen uw bedrijf goede afspraken hierover zijn gemaakt.

Training Spaar je rug

Tijdens deze training leert u alles over een gezonde werkhouding en hoe u lichamelijke klachten kunt voorkomen. Bijvoorbeeld door goed te tillen en uw stoel juist in te stellen.
Lees meer...


Praktijkrichtlijnen fysieke belasting

De taxibranche heeft praktijkrichtlijnen opgesteld om fysieke overbelasting te voorkomen. De richtlijnen geven precies aan wanneer chauffeurs hun rug, nek en schouders te zwaar belasten.
Lees meer...


Tilhulpmiddelen

Tilhulpmiddelen helpen fysieke overbelasting te voorkomen. Werkgevers kunnen samen met chauffeurs bespreken aan welke hulpmiddelen zij het meeste hebben.
Lees meer...


Stoeltoets

Hier leest u wat de gewenste instelmogelijkheden voor de chauffeursstoel zijn. En waar u op moet letten als u een nieuwe chauffeursstoel aanschaft of onderhoudt.
Lees meer...


Rugboekje

Taxichauffeurs krijgen vaak last van hun rug. Hier leest u hoe u rugklachten voorkomt of beperkt.
Lees meer...


Kofferbaksticker

Lees meer...


 Naar boven