Werknemers in een taxibedrijf krijgen vaak last van hun rug. Dat heeft te maken met de aard van het werk. Veel zitten is niet goed voor ons lichaam. Maar ook bagage sjouwen en klanten in een rolstoel de bus inrijden kunnen klachten geven. Soms zijn de klachten aan spieren en gewrichten zo erg, dat ze tot verzuim leiden. Het is daarom belangrijke fysieke overbelasting te voorkomen. Dat kan door de praktijkrichtlijnen en tips op te volgen. Voor chauffeurs en werkgevers zijn er verschillende oplossingen.

 

Risico's en normen

Hier leest u wat de risico's en gevolgen van fysieke overbelasting zijn. En welke maatregelen werkgevers van de wet moeten nemen om werknemers hier tegen te beschermen.
Lees meer...


Aanpak werkgever

Met een goede bedrijfsaanpak voor fysieke belasting beperkt u verzuim onder uw personeel. En voldoet u aan de wettelijke verplichtingen.
Lees meer...


Aanpak chauffeur

Een verkeerde tilhouding of een stoel die niet goed is ingesteld kan op den duur tot lichamelijke klachten leiden. Met de volgende oplossingen en richtlijnen kunnen chauffeurs fysieke overbelasting voorkomen.
Lees meer...


 Naar boven