Arbocatalogus

De Arbocatalogus ‘Gezond aan het stuur’ is bestemd voor werkgevers en werknemers in het taxibedrijf. Hierin staan afspraken over veiligheid in de taxi en hoe u lichamelijke overbelasting kunt tegengaan. Voor iedere medewerker zijn er oplossingen en tips om het werk gezond te houden. Bijvoorbeeld wat u kunt doen als u een agressieve klant heeft. Of hoe u rugklachten kunt voorkomen.

 

Wat is de arbocatalogus?

De arbocatalogus is een afspraak tussen sociale partners die voor iedereen in het taxivervoer geldt. De catalogus is getoetst door de Arbeidsinspectie en is niet vrijblijvend. Lees hier meer over de achtergrond en de werking van de arbocatalogus.
Lees meer...


Voor wie?

Deze catalogus is voor alle medewerkers in de taxibranche: taxichauffeurs en centralisten, maar ook directies. Hier leest u welke oplossingen er zijn voor uw functie.
Lees meer...


Veilig in de taxi

De arbocatalogus bestaat uit 2 delen. Het eerste onderwerp is Veilig in de taxi. Hier leest u hoe u agressie in de taxi voorkomt en hoe u er mee omgaat als het toch gebeurt.
Lees meer...


Fysieke belasting

Het andere onderwerp uit de arbocatalogus is fysieke belasting. Hier leest u hoe u lichamelijke klachten voorkomt of beperkt. Bijvoorbeeld door een tilhulpmiddel te gebruiken.
Lees meer...


. 

 Naar boven