Vrijwillige aansluiting voor uitzendbureaus bij SFT vervalt per 1 juli 2017

Wellicht maakt u gebruik van uitzendkrachten. Dan kan het zijn, dat er voor u één en ander verandert. Vanuit de CAO Taxivervoer mag u beperkt gebruik maken van uitzendkrachten (maximaal 15%). Leent u personeel in van een uitzendbureau dat rechtstreeks onder de CAO Taxivervoer valt of zich vrijwillig bij Sociaal Fonds Taxi heeft aangesloten? Dan kunt u onbeperkt inlenen. Hierover leest u meer bij de informatie over uitzendbureaus.

Wat verandert er?

Met ingang van 1 juli a.s. komen alle vrijwillige aansluitingen te vervallen. Leent u dus in van een uitzendbureau dat vrijwillig is aangesloten bij Sociaal Fonds Taxi, dan wordt die inleen op dat moment beperkt tot 15%. Dit percentage wordt overigens berekend over een heel kalenderjaar. U bent dus niet meteen in overtreding maar u zult uw inleen hoogstwaarschijnlijk moeten aanpassen.

Het kan ook zijn dat uw uitzendbureau, dat nu vrijwillig is aangesloten, vanaf 1 juli a.s. rechtstreeks onder de CAO Taxivervoer valt. In dat geval hoeft u niets te doen en kunt u onbeperkt blijven inlenen.

Welke uitzendbureaus?

Wij vermelden vanaf 1 juli a.s. op onze website welke uitzendbureaus nog onder de CAO Taxivervoer vallen. Wilt u al eerder weten waar u aan toe bent? Neemt u dan contact op met uw uitzendbureau.

 Naar boven