Taxileraren geslaagd!

Negen taxileraren hebben hun certificaat dik verdiend. Zij weten nu hoe zij taxichauffeurs op kunnen leiden hoe GOED om te gaan met passagiers met dementie. GOED staat voor Geruststellen, Oogcontact maken, Even meedenken en Dankjewel.

De dag startte met een korte inleiding door de directeur van SFT en een trainer van Samen Dementievriendelijk. Daarna startte de groep met het programma. Een extra trainer 'uit het veld' schoof daarbij aan. Iedere taxileraar ontving het 'Draaiboek branchetraining GOED omgaan met dementie: In de taxi'. Dit trainingsmateriaal vormt de basis van de training van taxichauffeurs. Aan bod komen de theorie over dementie, het uitspelen van situaties en het opstellen van tips. De taxileraren konden zelf door middel van rollenspellen de theorie in praktijk oefenen. Aan het einde ontving iedereen zijn welverdiende certificaat van deelname. Het was een leerzame middag!

Meer informatie

De praktijktraining voor taxichauffeurs sluit mooi aan op de online branchetraining 'In de taxi'. Bedrijven kunnen taxichauffeurs nu een complete opleiding bieden van theorie en praktijk. Voor meer informatie over de train-de-trainer opleiding voor taxileraren kunt u contact opnemen met Peer Vos (telefoon 0345-478473).

 Naar boven