Taxileraren enthousiast over Cursus Leerlingenvervoer

In december 2009 werden de eerste taxileraren getraind voor de Cursus Leerlingenvervoer. De training werd gegeven door Esther van Efferen van de CED Groep uit Rotterdam, ontwikkelaar van de Cursus Leerlingenvervoer. Het werd een interactieve middag voor de twintig deelnemers. Ze kregen uitleg over de opbouw van de cursus en ze maakten kennis met het filmmateriaal. En van de deelnemers zei na afloop: “Het deel waarin we door middel van een opdracht ons beter kunnen inleven in de communicatie beperkingen van mensen met autisme vind ik een eye-opener.”

Aan het einde van de middag ontvingen alle deelnemers het handboek met het digitale cursusmateriaal. Zij gaan nu zelf met de lesstof aan de slag om de Cursus Leerlingenvervoer vorm te geven, zodat ze binnenkort de Cursus Leerlingenvervoer in hun taxibedrijf kunnen verzorgen.

Na de training

Alle deelnemers aan de training worden in een register van SFT opgenomen. Binnenkort ontvangen zij een certificaat als bewijs van deelname. Daarnaast nodigt SFT alle deelnemers uit om zich aan te melden bij de Linkedin netwerkgroep “Geregistreerde taxileraren” om zo het onderlinge contact in stand te houden, nieuws te delen en ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Snel inschrijven

Er is veel belangstelling voor de Cursus Leerlingenvervoer, zowel vanuit taxiondernemers en de Stichting TX-Keur, als van de kant van opdrachtgevers en ouders. Direct nadat SFT de mogelijkheid bood om de trainers in te schrijven voor deze trainingen hebben DVG en CTS al hun trainers aangemeld. De eerstvolgende twee trainingen in januari en februari zijn inmiddels volgeboekt. Het is nog wel mogelijk om u aan te melden voor de trainingen op 19 maart, 23 april en 21 mei februari in Houten.

Reacties van de deelnemers

"Prima pakket met voldoende materiaal dat ruimte laat om zelf een cursus samen te stellen"

"Prima trainer."

"Ik juich ieder initiatief toe dat kan leiden tot verbetering van de kwaliteit en vaardigheid van de taxiopleiders."

"Trainer is didactisch erg sterk en heb veel van haar opgestoken."

"Er mag best wat meer tijd uitgetrokken worden voor zo’n bijeenkomst."

 Naar boven