Taxi Expo 2010

Sociaal Fonds Taxi kijkt terug op een succesvolle deelname aan de Taxi Expo 2010 in Houten. Dit jaar stond de campagne Gezond aan het Stuur centraal met de actie 'Laat de bal rollen!'. Daarnaast bood de beurs een belangrijk podium voor de presentatie van de nieuwe introductiecursus Leerlingenvervoer voor toekomstige) taxichauffeurs.

 

Op de eerste dag verzorgde onze Arbo-coach in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Sport en Beweging (NISB) een workshop voor werkgevers. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat werknemers gezond aan het stuur blijven. Dat heeft een positief effect op het ziekteverzuim. Samen met een aantal bedrijven starten SFT en NISB binnenkort een pilot om een gezonde leefstijl en voldoende beweging bij werknemers binnen taxibedrijven te bevorderen. De workshop was een eerste aanzet voor de uitrol van deze pilot. Geďnteresseerde bedrijven konden zich aanmelden (dat kan overigens nog steeds).

SFT Pluim

Aan het einde van de eerste dag van de Taxi Expo was tijd ingeruimd voor de uitreiking van de SFT Pluim. Een aanmoedigingsprijs voor taxibedrijven die net dat beetje extra doen op het gebied van goed arbo- en ziekteverzuim-beleid. Een trotse directeur Jan van Nunen van het gelijknamige taxibedrijf nam de oorkonde, mét echte Pluim, in ontvangst. Vooral de wetenschap dat zijn bedrijf is voorgedragen door een betrokken taxiwerknemer is zeer waardevol.

Laat de bal rollen!

Op de tweede beursdag konden ook de werknemers een kijkje nemen op de beursvloer. Voor hen organiseerden wij een spellenroute rond het thema Gezond aan het stuur. Door aan de activiteiten mee te doen, konden zij stickers verdienen voor hun strippenkaart. Zo was er de Fitness Snackbar in de CNV Vakmensen stand, een Wii spel in de FNV Bondgenoten stand, een Levend Tafelvoetbalspel en een Gezondheidstest van Menzis. Zodra de kaart vol was, kon men deze inleveren voor de speciale gezond-aan-het-stuur-voetbal. Hiermee kan men een foto of video maken en uploaden naar de speciale campagnewebsite www.gezondaanhetstuur.nl. Veel mensen deden met plezier mee aan de activiteiten. De ballen waren zeer populair. Er is een beperkt aantal ballen beschikbaar voor de actie; op = op. Wilt u ook nog meedoen en kans maken op de Wii Fit spelcomputer, wees er dan snel bij en vraag de bal aan. Ga daarvoor naar www.gezondaanhetstuur.nl. Bovendien vindt u hier tips voor de dagelijkse dosis 30 minuten beweging.

Foto impressie Taxi Expo 2010  

Reacties

Toon reacties Reageer
Reageer

Plaats uw reactie


 Naar boven