NEA-index voor 2015: -0,2%

Panteia heeft berekend dat de gemiddelde kostenstijging in het taxivervoer voor 2015 -0,2% is. De kosten voor 2015 stijgen weliswaar met 0,7%, maar met de correctie van -0,9% van de ingeschatte kosten over 2014 komt de NEA-index uit op
-0,2%. De belangrijkste reden voor de correctie is de minder sterke stijging van de brandstofkosten. Verder stegen de kosten van banden en sociale lasten ook minder dan vooraf ingeschat. Het complete rapport kunt u online bekijken.

 

 

[script type="text/javascript" src="//e.issuu.com/embed.js" async="true"][/script]

Download PDF (/211,5kB)

 

De kostenontwikkelingen zijn gebaseerd op vaststaande feiten, zoals de CAO Taxivervoer, en prognoses van het Centraal Planbureau. Bij de berekening van de kostenontwikkeling is geen rekening gehouden met kostenstijgingen als gevolg van toename van de congestie, en de eventuele aanschaf van een boordcomputer. Toekomstige kostenontwikkelingen die nog onzeker zijn, zijn niet bij de ramingen betrokken.

In opdracht van Sociaal Fonds Taxi heeft Panteia een overzicht gemaakt van de laatste gemiddelde kostenontwikkelingen voor het taxivervoer. De kostenontwikkelingen per taxibedrijf kunnen dus anders uitpakken.

Zie ook:
Panteia

Reacties

Toon reacties Reageer
Reageer

Plaats uw reactie


 Naar boven