Leergang Leerlingenvervoer compleet

De Introductiecursus Leerlingenvervoer is klaar en daarmee is de Leergang Leerlingenvervoer compleet. SFT biedt nieuwe chauffeurs de mogelijkheid om via de gratis internetcursus op eenvoudige wijze kennis te maken met het leerlingenvervoer. Zo gaan zij beter voorbereid op pad.

De introductiecursus neemt drie kwartier in beslag en is via de website van SFT voor iedereen toegankelijk. Droge lappen met tekst vind je hier niet, de cursus bestaat juist volledig uit filmpjes over praktijksituaties. Er wordt aandacht besteed aan de omgang met bijzondere leerlingen, de verschillende taken van de taxichauffeur en de oplossingen voor veel voorkomende situaties binnen het leerlingenvervoer. De cursus bestaat uit twee delen en eindigt met een lichte toets. Als de toets succesvol wordt afgesloten ontvangt de deelnemer een certificaat van deelname van SFT.

Leergang Leerlingenvervoer

De introductiecursus vormt samen met de cursus Leerlingenvervoer de Leergang Leerlingenvervoer. De praktijkgerichte cursus bestaat uit twee dagdelen waarbij dieper op de materie ingegaan wordt. Ook hier wordt veel gebruik gemaakt van filmmateriaal. In aanvulling op de cursussen is het van belang om afspraken te maken tijdens het werkoverleg. De formulieren uit de Toolkit Leerlingenvervoer kunnen daarbij als uitgangspunt dienen.

Niet verplicht, wel wenselijk

Wettelijk gezien heeft een chauffeur weinig meer nodig dan een geldige chauffeurspas. Omdat er tot op heden geen speciale opleiding was voor chauffeurs leerlingenvervoer hebben de gemeenten Rotterdam, Utrecht en Eindhoven samen met Sociaal Fonds Taxi deze cursussen ontwikkeld en gefinancierd. De verwachting is dat steeds meer opdrachtgevers de leergang van belang gaan vinden voor hun leerlingenvervoer. Al dan niet op verzoek van de ouders. Want veilig en goed vervoer van hun kinderen is natuurlijk het allerbelangrijkst.

Zie ook:

Leergang Leerlingenvervoer
Introductiecursus Leerlingenvervoer
Cursus Leerlingenvervoer


 

Reacties

Toon reacties Reageer
Reageer

Plaats uw reactie


 Naar boven