Eervolle vermelding voor Vitaliteitsproject Sociaal Fonds Taxi tijdens uitreiking ESF Award 

 

Op 26 november jl. vond tijdens het landelijk ESF Event de uitreiking van de ESF Award plaats. Sociaal Fonds Taxi (SFT) was één van de zes genomineerden waaruit de jury een winnaar heeft gekozen. In het museum voor Communicatie in Den Haag werd de felbegeerde Award uitgereikt aan Weener XL, Werk en Inkomen uit Den Bosch. SFT kreeg voor het Vitaliteitsproject Personenvervoer een eervolle vermelding.

De genomineerden kregen de kans om in een twee minuten durend pleidooi hun project of activiteit nog een keer in de spotlights te zetten. Hoe ESF Werkt, waar ESF aan bijdraagt en dat ‘ESF Werkt!’. De winnaar werd op de dag zelf gekozen door de vakjury. Het Vitaliteitsproject was een van de zes genomineerden die uit een Facebookwedstrijd naar boven kwamen drijven uit maar liefst 22 ingezonden video’s. Volgens de jury waren het stuk voor stuk inspirerende voorbeelden van hoge kwaliteit. In totaal zijn er meer dan 4.000 stemmen op de inzendingen uitgebracht. SFT kreeg voor haar inzending de wild card van de jury.

Vitaliteitsproject Personenvervoer

'Taxichauffeurs worden vitaler dankzij het Vitaliteitsproject Personenvervoer van SFT.' Dat was de boodschap van Ruud de Haan tijdens de pitchpresentatie voor de ESF Award. De presentatie van SFT op een echte 'shakefiets' viel zeker op tussen de presentaties van de 5 andere genomineerden. De jury genoot na afloop nog even na van een lekkere, gezonde smoothie.
SFT ontwikkelde het Vitaliteitsproject samen met het Vitaliteit Centrum. Gezamenlijk keken zij hoe duurzame inzetbaarheid binnen de taxibranche en het openbaar vervoer op de kaart kan worden gezet. De pilot is inmiddels succesvol uitgevoerd onder zo’n 800 bus- en taxichauffeurs. In dit Vitaliteitsproject gaat het om de werknemer zélf en zijn eigen verantwoordelijkheid, motivatie en inzet. Het aanspreken op die eigen verantwoordelijkheid blijkt een succesvolle formule te zijn. Inmiddels is bekend dat het project wordt voortgezet.

ESF Werkt!

Met de projectsubsidies van het Europees Sociaal Fonds wordt in Nederland de re-integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bevorderd. Nederland zet daarnaast met ESF ook in op het behouden, verbeteren en versterken van de duurzame arbeidsinzet van werkenden. Dit is van groot belang voor de Nederlandse economie. ESF wordt daarmee ingezet voor een samenleving waarin iedereen meedoet. Een samenleving die werkt. ESF Werkt!

Over Agentschap SZW

Het Agentschap SZW verstrekt subsidies aan projecten op het gebied van werk en inkomen. Het Agentschap SZW voert momenteel vooral opdrachten uit voor het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 Naar boven