Eerste bedrijfstraining door taxileraar bij Brookhuis

Eerder dit jaar hebben bij Sociaal Fonds Taxi negen taxileraren de train-de-trainers opleiding ‘Dementie in de taxi’ gevolgd. In deze opleiding leerden de deelnemers hoe ze de bedrijfscursus ‘GOED omgaan met dementie in de taxi’ moesten overbrengen op taxichauffeurs.

De taxileraren maakten daarbij o.a. gebruik van een vastgesteld draaiboek en de bijgeleverde presentatie. In de opleiding werd aandacht besteed aan  achtergrond-informatie over verschillende vormen van dementie en over het herkennen ervan. Een belangrijk onderdeel in de bedrijfstraining is het uitspelen van situaties. Daarom werd in de training ook veel aandacht besteed aan het omgaan met rollenspellen.

In de praktijk

Inmiddels heeft de eerste taxileraar met een collega twee groepen chauffeurs van Brookhuis Personenvervoer in Oldenzaal kennis laten maken met de bedrijfstraining 'GOED omgaan met dementie in de taxi'. De deelnemers hebben, naast de theorie, praktisch geoefend via rollenspellen. Hoe reageer je als chauffeur op een bepaalde situatie? De cursus is door de deelnemers positief gewaardeerd en als zeer nuttig ervaren. Als minpuntje werd door een enkeling opgemerkt dat er helaas onvoldoende tijd was om alle cursisten hun persoonlijke ervaringen te kunnen laten delen.

Volgende train-de-trainer dementie

Op 19 oktober organiseert SFT in samenwerking met Alzheimer Nederland nogmaals een train-de-trainer bijeenkomst. Hiervoor zijn reeds 20 aanmeldingen van taxileraren binnen!
Als al die taxileraren het komende jaar aan de slag gaan met bedrijfstrainingen aan chauffeurs wordt de taxibranche vast overal dementievriendelijk! Meld uw bedrijf aan voor een bedrijfstraining bij u op het bedrijf!

>> Meer informatie

>> Aanmelden

 

 Naar boven