15 taxileraren opgeleid tot ‘Trainer Samen dementievriendelijk in de taxi’

Do 19 oktober jl. is alweer de tweede train-de-trainer ‘GOED omgaan met dementie in de taxi’ georganiseerd. Aan deze training voor taxileraren deden dit keer 15 deelnemers mee. Naast de theorie bestond de training voor een belangrijk deel uit het uitspelen van praktijksituaties via rollenspellen.

De meeste taxileraren wisten zich goed in te leven in zowel de rol van de chauffeur, als de rol van een passagier met dementie. Het totaal aantal taxileraren dat zich ‘Trainer Samen dementievriendelijk in de taxi’ mag noemen komt hiermee op 24! Deze taxileraren mogen nu de bedrijfstraining voor de chauffeurs in hun eigen bedrijf of van een collega-bedrijf verzorgen.

Wij roepen alle bedrijven op hun chauffeurs deze training aan te bieden zodat ze weten hoe te handelen bij passagiers met (beginnende) dementie. Daarmee willen we bereiken dat de gehele taxibranche dementievriendelijk wordt. De opleiding is ook erkend door TX-Keur.
Heeft u zelf geen opgeleide taxileraar? Dan kan, indien gewenst, SFT hierin bemiddelen.

 

Voor meer informatie:

De deelnemers van de training met de trainers Jantien Brohm (Samen Dementievriendelijk) en Ilse Roelofsen (Theater aan de Lijn).

 Naar boven